اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَلیلاً وَعَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً

      
پنج‌شنبه 11 خرداد 1402 - 01 June 2023
شناسه خبر: 4814
تاریخ خبر: 1395/8/13
ساعت: 11:13

مبارزه با استكبار در مقطع فعلي راه اندازي اقتصاد كشور است / كليد به كارگيري ظرفيت هاي كشور اعمال مديريت صحيح است / ايران تنها توليد كننده ريل راه آهن در منطقه است/ صنعت اصفهان بايد موضوع محيط زيست و كم آبي را مدنظر قرار دهد/ تعداد روزهاي پاك در اصفهان نسبت به سال 92 سه برابر شده است

معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه مبارزه با استكبار در هر مقطعي شكل و شمايل متفاوتي دارد گفت: در شرايط فعلي مبارزه با استكبار تلاش براي راه اندازي اقتصاد كشور است.

مبارزه با استكبار در مقطع فعلي راه اندازي اقتصاد كشور است / كليد به كارگيري ظرفيت هاي كشور اعمال مديريت صحيح است / ايران تنها توليد كننده ريل راه آهن در منطقه است/ صنعت اصفهان بايد موضوع محيط زيست و كم آبي را مدنظر قرار دهد/ تعداد روزهاي پاك در اصفهان نسبت به سال 92 سه برابر شده استدكتر اسحاق جهانگيري پيش از ظهر امروز (پنجشنبه) در آيين افتتاح پروژه هاي شركت سهامي ذوب آهن اصفهان با گرامي داشت روز 13 آبان گفت: روز 13 آبان سال 1357 تعداد زيادي از دانش آموزان به نشانه اعتراض به حكومت شاهنشاهي در جلوي دانشگاه تهران تجمع كردند كه تعدادي از آنها با گلوله مستقيم به شهادت رسيدند و روحيه آزادي خواهي و استقلال طلبي را در ذهن مردم ايران به يادگار گذاشتند.
معاون اول رييس جمهور در ادامه مهمترين چالش پيش روي كشور را مسائل اقتصادي دانست و افزود: امروز هيچ موضوعي مهمتر از حل مسائل اقتصادي كشور براي ما وجود ندارد.
دكتر جهانگيري ادامه داد: در حال حاضر تعداد جوانان تحصيلكرده جوياي كار در كشور بسيار بالاست و به دليل سياست هاي غلط سال هاي گذشته قدرت خريد مردم و وضعيت معيشتي آنها كاهش پيدا كرده است.
وي با تاكيد براينكه با وجود ظرفيت هاي فراوان ايران غلبه بر مشكلات پيش رو امري ميسر و شدني است تصريح كرد: ايران به لحاظ نيروي انساني از ظرفيت هاي بزرگي برخوردار است و توانمندي علمي كشور نيز توانمندي بالايي است كه اين ظرفيت ها در كنار محدوديت هاي موجود، قدرت ايران را براي عبور از چالش ها افزايش مي دهد و در اين مسير آنچه اهميت دارد اين است كه باور داشته باشيم كه مي توانيم از مشكلات عبور كنيم.
دكتر جهانگيري با تاكيد براينكه نبايد مردم را نسبت به آينده كشور مايوس كنيم، اميد مردم را مهمترين سرمايه اجتماعي كشور برشمرد و گفت: اميد مردم سرمايه اي مهم و تعيين كننده است كه مي تواند درحل مشكلات و توسعه كشور نقش آفرين باشد.
معاون اول رييس جمهور كليد بكارگيري و استفاده از ظرفيت هاي كشور را اعمال مديريت صحيح دانست و گفت: فقط مديريت صحيح است كه مي تواند همه ظرفيت ها را به كمك توسعه كشور بياورد.
وي افزود: شايد كسي باور نمي كرد كه تورم بالاي 40 درصد به زير 10 درصد برسد و ايران بتواند در مذاكره با شش قدرت بزرگ دنيا سرافراز بيرون آيد. اين موفقيت ها نشان مي دهد كه اگر اراده داشته باشيم و بخواهيم، قادر به انجام كارهاي سخت و دشوار خواهيم بود.
معاون اول رييس جمهور در ادامه سخنان خود با تاكيد بر ضرورت توسعه شبكه ريلي كشور اظهار داشت: امروز موضوع حمل و نقل و جابه جايي بار نقش پراهميتي در توسعه كشور دارد و با روند رو به رشد اقتصادي، امكان جا به جايي بار از طريق حمل و نقل جاده اي دشوار است و اين موضوع ايجاب مي كند تا شبكه ريلي كشور را توسعه دهيم.
دكتر جهانگيري همچنين با تاكيد براينكه شهرهاي بزرگ كشور بايد از شبكه قطار شهري برخوردار باشند، افزود: امروز برنامه احداث مترو در 8 كلان شهر كشور در دست اقدام است و حفاظت از محيط زيست بدون توجه به مترو امكانپذير نيست.
معاون اول رييس جمهور ايران را صنعتي ترين كشور منطقه برشمرد و گفت: در منطقه ما هيچ كشوري توليد ريل ندارد و اكثر كشورها ريل مورد نياز خود را از كشورهاي خارج تامين مي كنند.
وي با قدرداني از دست اندركاران شركت ذوب آهن اصفهان در راه اندازي واحد توليد ريل گفت: در مقاطع مختلف براي توليد ريل در كشور تصميم گيري شد اما مديران ذوب آهن در مقطع فعلي درخشيدند و اين دستاورد را به نام خود به ثبت رساندند.
دكتر جهانگيري از وزارت راه و شهرسازي خواست به جاي استفاده از ريل خارجي، در نوسازي و بهره برداري از خطوط ريلي و قطار شهري كشور به ظرفيت هاي داخلي نيز توجه داشته باشند.
معاون اول رييس جمهورشركت سهامي ذوب آهن را نماد صنعت ايران توصيف كرد و گفت: ذوب آهن در صنعتي شدن اصفهان نقش اصلي داشته است و انتظار داريم همچنان به ايفاي اين نقش ادامه دهد.
وي با اشاره به مشكلات شركت ذوب آهن و گزارش مديرعامل اين شركت مبني بر بدهي 6500 ميليارد توماني گفت: مديران بنگاه هاي اقتصادي نبايد براي حل مشكلات خود منتظر تصميمات وزير و مقامات دولتي باشند بلكه بايد با استفاده از خلاقيت و استفاده از راهكارهاي مختلف مشكلات را از پيش رو بردارند.
دكتر جهانگيري اضافه كرد: مديران و دست اندركاران شركت ذوب آهن از توانمندي و تجربه بالايي برخوردار هستند و قادرند با استفاده از راهكارهاي مختلف از مشكلات پيش روي خود عبور كنند كه اين در حقيقت هنر مديريت است.
معاون اول رييس جمهور همچنين با انتقاد از مالكين برخي كارخانه ها كه در زمان زيان دهي واحدهاي تحت مالكيت خود را رها مي كنند، گفت: نهادهاي عمومي كه مالك كارخانه ها هستند بايد دلسوزترين افراد نسبت به اين كارخانه ها باشند و تلاش كنند تا اين واحدها را به سوددهي برسانند و اين انصاف نيست كه تا زماني كه كارخانه ها سود مي دهند حضور د اشته باشند و به محض آنكه كارخانه با مشكل مواجه مي شود آن را رها كنند و تعداد زيادي كارگر و نيروي انساني بلاتكليف شوند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع كم آبي استان اصفهان نيز اشاره و خاطر نشان كرد: از صنعت اصفهان انتظار داريم موضوع محدوديت منابع آب را مورد توجه قرار دهد و با استفاده از روش هايي كه آب كمتري مصرف مي كند، فعاليت هاي خود را با شرايط كم آبي تنظيم كند.
دكتر جهانگيري ادامه داد: كشاورزان استان اصفهان نيز بدليل كم آبي با مشكل مواجه هستند و انتظار دارند كه دولت به آنها توجه كند و دولت نيز قطعاً وضعيت كشاورزان را مدنظر قرار خواهد داد و آنها را تنها نخواهد گذاشت زيرا كشاورزان مهمترين توليد كنندگان كشور هستند و از اهميت فراواني در توليد ثروت ملي برخوردارند.
معاون اول رييس جمهور از دست اندركاران صنعت اصفهان خواست براي استفاده از پساب در صنعت برنامه ريزي كنند و تلاش كنند خود را از آب زاينده رود بي نياز گردانند.
وي براهميت موضوع محيط زيست در استان اصفهان تاكيد و خاطر نشان كرد: اقداماتي كه در سه سال اخير براي حل مشكلات زيست محيطي اصفهان صورت گرفته رضايت بخش است و براساس گزارش رييس سازمان حفاظت محيط زيست روزهاي پاك در شهر اصفهان نسبت به سال 92 سه برابر شده است كه علت آن استفاده از بنزين يورو 4 و ملزم شدن نيروگاه هاي اطراف اصفهان به استفاده از گاز به جاي مازوت است.
دكتر جهانگيري افزود: مسئولين شهري اصفهان نيز اقدامات خوبي در زمينه احداث قطار شهري و بزرگراه ها انجام داده اند و كارهاي خوبي نيز در زمينه كاهش آلايندگي واحدهاي صنعتي در اصفهان صورت گرفته است.
معاون اول رييس جمهور از مديران شركت ذوب آهن اصفهان خواست در برنامه توسعه اي خود موضوع محيط زيست و كمبود آب را در دستور كار قرار دهند تا سلامت مردم در معرض خطر قرار نگيرد.
در اين مراسم وزير صنعت، معدن و تجارت نيز از برنامه ريزي اين وزارتخانه براي تكميل زنجيره فولاد در كشور خبر داد و گفت: خوشبختانه هر روز شاهد راه اندازي طرح هاي جديد براي تكميل زنجيره فولاد در كشور هستيم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي هم در اين مراسم گزارشي از وضعيت صندوق هاي كارگري ارائه كرد و گفت: صندوق ها نقش مهمي در اقتصاد مردمي دارند و در دوره ركود نيز موضوع حفظ نيروي كار را دنبال كرده اند.
دكتر ربيعي با بيان اينكه خوشبختانه اقتصاد كشور در ريل صحيح قرار گرفته است گفت: خوشحاليم كه سوزن بانان ناشي ديگر قطار توسعه كشور را به بن بست نمي برند.
در ابتداي اين مراسم نيز مديرعامل شركت ذوب آهن اصفهان گزارشي از اقدامات صورت گرفته و مشكلات پيش روي اين مجتمع ارائه كرد.  

اخبار مرتبط
r_rsar
اخبار برگزيده